Koken op Sicilië    
  La pignata taliata `un    vugghi mai

DE GEZELLIGSTE CULINAIRE REIZEN!

Stel je voor...genieten van fantastisch Siciliaans eten, de mooie Italiaanse taal en heerlijke lokale wijn, met uitzicht over dorpjes, kleine stadjes, bergen en de Ionische zee, aan de voet van de Etna... Heerlijk idee, toch?

Ik ben Evelyn Clay. Groot fan van Sicilië en dan helemaal de Siciliaanse keuken waar slow food de manier van leven is. Vis, vers van de vissers op de markt, groentes en fruit uit de vele moestuinen in Sicilië. Je kan overal een Italiaans kookreis boeken, maar juist Sicilië is zo bijzonder door haar ongereptheid, het pure eten, de rijke natuur en de mengelmoes van culturen, doordat Sicilië als parel in de middellandse zee altijd overheerst is geweest door verschillende volkeren die allemaal hun sporen op het eiland hebben nagelaten. 

Jaren geleden bracht de liefde me naar Sicilië en na 2 weken Sicilië besloot ik mijn baan in Haarlem op te zeggen en te verhuizen. Ik was niet bij Nonna uit de keuken te slaan en leerde van "nonna Petrotta" proeven, ruiken en koken zoals alleen een Siciliaanse dat kan. Na 2 jaar keerden we terug naar Nederland.

 Inmiddels woon ik alweer 4 jaar in Haarlem, maar de liefde voor Sicilië bleef, net als de liefde voor de Siciliaanse keuken. Gelukkig hou ik Nonna haar kookkunsten niet voor mezelf, maar deel die graag met anderen. Tijdens kookworkshops in haarlem en tijdens de culinaire reizen naar Sicilië. 

Iedere reis huur ik een fantastische vakantievilla, een heerlijk vakantiehuis met een eigen zwembad, een prachtig uitzicht en een weelderige tuin met groen gazon, hoge palmbomen en kleurrijke bougainville. Meestal bevinden deze villa's zich in de buurt van Giarre, maar soms gaat een reis meer naar het zuiden van Sicilie richting Noto en Ragusa.